2021-12-23 16:28:04• hírek • Szatmár.ro

Turos Lóránd: Ezúttal is igyekeztünk a magyarság érdekeit szem előtt tartani

Foto: rmdsz.ro
Foto: rmdsz.ro

A csütörtökön elfogadott 2022-es állami költségvetés kapcsán szerkesztőségünk Turos Lóránd szenátort kérdezte, melyek voltak az RMDSZ által leginkább fontosnak tartott kérdések, amelyekre a költségvetés megszavazásakor szerettek volna megoldást találni.

Turos elmondta, ezúttal is a magyarság érdekeit igyekeztek szem előtt tartani, illetve az elmúlt időszakban észlelt energiaárnövekedésre és enyhe inflációra is szerettek volna reagálni.

„Ragaszkodtunk hozzá, hogy azok a megyék és települések, ahol magyarok élnek, kapják meg azokat a forrásokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy fejlődjenek, illetve az önkormányzatok a feladataikat elláthassák. Ugyanakkor azzal, hogy növekedtek a szociális kiadások, egy választ akartunk adni az energiaárak növekedésére, az elmúlt időszakban tapasztalható növekvő inflációra. Első sorban a kis jövedelműek és a kisnyugdíjasok vannak kitéve ezeknek a problémáknak, ezért a költségvetésbe belefoglaltuk a minimál-nyugdíj emelését, illetve azok a nyugdíjasok, akik jövedelme nem éri el az országos átlagnyugdíjat januárban egy egyszeri, 1200 lejes kifizetésben is részesülni fognak” – mutatott ár Turos.

Elmondta azt is, az állam kellő fedezettel rendelkezik a megemelkedett gyerekpénz biztosítására is, illetve az összköltségvetés 7%-át fogják befektetésekre fordítani.

„Ehhez nagyon ragaszkodtunk, mivel befektetések nélkül nincs gazdasági fejlődés sem. Gondolok itt elsősorban az infrastrukturális befektetésre, mert utak, autópályák nélkül nem tudunk gazdasági fejlődést elérni. De a helyi önkormányzatok számára is biztosítva vannak a szükséges források, elsősorban az Anghel Saligny program adta lehetőségek révén, amit a fejlesztési minisztérium vezet” – emelte ki Turos. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: